Kui soovid MIDAGI VÄGA HEAD, mõnusate maitsenüanssidega ja ilusat värvikirevat, siis see salat tasub järgi proovimist. Mine tea, võib-olla sellest võib saada isegi sinu lemmik! Väga lihtne teha ja 40 minutiga valmis.
KOOSTISOSAD
• 2 keskmist maguskartulit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
• 3 keskmist peeti, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
• 2 supilusikatäit oliiviõli
• meresoola, pipart, küüslauku
• 1 tass maitsestamata Kreeka jogurtit
• 1 supilusikatäis sidrunimahla
• 1 teelusikatäis mett või vahtrasiirupit
• ⅓ tassi murendatud fetajuustu
• ⅓ tassi röstitud kõrvitsaseemneid
• hakitud värsket peterselli või tilli
• soovi korral rohelist segasalatit, beebispinatit jne
TEGEVUS
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni.
2. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Aseta ühele poole kuubikuteks lõigatud bataat ja teisele poole peedid, et värvid ei seguneks.
3. Nirista peale oliiviõli ja maitsesta meresoola, pipra ja küüslaugupulbriga. Sega, et kõik kuubikud oleksid kaetud.
4. Küpseta köögivilju umbes 30 minutit, keerates neid poole peal, kuni need on pehmed ja kergelt pruunistunud. Iga ahi erinev, leia omale õige küpsetusaeg.
5. Samal ajal kui köögiviljad röstivad, rösti kõrvitsaseemned kuival pannil keskmisel kuumusel umbes 5-8 minutit, kuni need on kuldpruunid ja lõhnavad. Jälgi ja sega, et ära ei kõrveta.
6. Valmista kaste. Sega kausis kokku Kreeka jogurt, sidrunimahl, mesi, näpuotsatäis soola ja pipart.
7. Serveeri soojalt või külmalt. Laota vaagnale röstitud köögiviljad, rohelist salatit, puista peale murendatud fetajuustu, röstitud kõrvitsaseemneid ja hakitud ürte. Jogurtikaste võib olla eraldi kausikesega või paned vahetult enne söömist enda taldrikule kõige peale.
MÄRKUSED
– Säilita salatit õhukindlas anumas külmkapis kuni 3 päeva . Seistes tugevnevad maitsed veelgi rohkem. Parima tekstuuri saavutamiseks hoia kastet eraldi.
– Ülessoojendamine pole vajalik, aga kui eelistad sooje köögivilju, soojenda bataati ja peeti enne kokkupanekut ahjus õrnalt 150 °C juures umbes 10 minutit . Väldi mikrolaineahju, see võib muuta need pehmeks ja tuhmiks.
– Krõmpsu saamiseks võid asendada kõrvitsaseemned kreeka pähklitega või mandlitega.
– Kreeka jogurti asemele võid kasutada muidugi ka teisi maitsestamata jogurteid, aga nende tekstuur võib olla vedelam.
HEAD ISU!
Piia